viernes, 15 de mayo de 2020

CURIOSIDAD 35: Ovos, disolucións e flotación

Neste experimento pretendía explicarvos as seguintes cuestións:

 PUNTO 1
Se un ovo flota en auga doce, é FRESCO e está en bo estado.
Se flota a medias, NON é de todo FRESCO
Se se afunde é que está DERRAMADO. Xa non fai falla abrilo
 PUNTO 2:
Un ovo fresco AFÚNDESE en auga doce pero FLOTA en auga salgada.
Canto máis salgada é a auga, mellor se flota. De aí, o nome do "Mar Muerto" que é o que maior concentración de sal ten no planeta. 
A auga do mar é unha disolución de auga e sal (H2O e NaCl). No instituto xa vos ampliarán máis a información cando vos falen de líquidos, disolución, soluto, ósmose... Son conceptos moi importantes que mesmo os vosos antergos coñecen de xeito práctico. Por exemplo, na salga dos porcos.

PUNTO 3:
Os ovos SEMPRE deberían de colocarse coa parte máis ancha cara arriba (ao revés do que se fai) Non expliquei o porqué neste vídeo pero se vos intriga fareino noutro máis adiante.

No hay comentarios :

Publicar un comentario